Çarşamba, Ekim 18, 2006

Hani Fransa'ya boykot uyguluyorduk?

Geçtiğimiz haftalarda Fransa'nın "Ermeni soykırımı yoktur" diyenleri suçlu sayacağı yasayı meclisten geçirmesiyle ülke olarak boykot uygulama kararı almıştık.

Televizyonlarda da dikkat ettiyseniz Carrefour, Peugeuot, Citroen gibi markaların reklamları arttı. Reklama yatırım yaparak akılda kalıp öbür olayı unutturacaklar.

Dün Carrefour'un önünden geçtim. Otoparkı hınca hınç doluydu. Boykot uygulanmazken bile bu kadar kalabalık gördüğümü hatırlamıyorum. Yani boykotu unutmuşuz.

İşte bizim Ermenilerle farkımız bu. Onlar günlük değil, yıllık, on yıllık, asırlık politikalar uyguluyorlar. Soykırım yoktur diyenlere tüm Ermeni halkı cephe alıyor. Biz ise çok çabuk unutuyoruz. Carrefour'un otoparkı bomboş olursa, firmalar Carrefour'la olan anlaşmalarını iptal ederlerse, hiç kimse Peugeuot, Citroen otomobil almazsa bu firmalar Fransa'da nüfuzlarını kullanırlar. İftarı Carrefour'da yapıp, Fransız şarabı içmeyerek boykot uygulanmaz. Boykot millet olarak Fransa'nın iliğine kemiğine kadar uygulanmalıdır.

Bu arada Fransız nişanını iade eden YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hocamıza da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizin gibi dirayetli insanlar YÖK'ün başında değil, hükümetin başında olsa Cezayir vampiri Fransa bize bunları yapamazdı hocam.

Belki de ülke olarak sloganımızı değiştirme vaktimiz geldi.

Ermeni soykırımı yoktur, ama bu kadar üstümüze gelirseniz yakında olacaktır :)

Görüşmek üzere,

Bora YÜRET
18 Ekim 2006, Ankara